Hoppa till innehåll

Skalaträff Brännebrona 2016

Träffar: 9

Den 11-12 Juni ses vi på flygfältet hos Brännebrona Flygklubb Alla skalaintresserade är inbjudna till denna träff som går ut på att flyga och ha trevligt. Detta är ett samarrangemang mellan klubben och svenskt skalaflyg. Vi kommer att visa upp våra skalamodeller både genom fri flygning och uppvisning av tävlingsprogram. Samtidigt så finns det möjlighet att få råd både gällande flygning och bygge.

Klubben kommer att sälja korv, dricka, kaffe mm. under dessa dagar. På lördagskvällen har vi en gemensam grillkväll. På söndagen är det planerat en enklare prova på tävling i klassen ”Fly only” som är tänkt i detta fall i första hand för nya skalaflygare. Tävlingen genomförs utan bedömning av modellen enda kravet är att det är en skalamodell. Anmälan till tävlingen sker på plats och utan avgifter. Vi hjälper till med att komponera flygprogram för din modell om så önskas.

flygande 2

För er som ej varit på Brännebrona flygplats så är detta ett sportflygfält med gräs och har storleken 600x200m. Det finns även tillgång till hangarer för förvaring av modellerna. Camping med el finns önskar dock att ni föranmäler till Bernt Glada. Övernattningsmöjligheter finns i Götene, ca 10 min med bil från fältet, där finns hotell, motell, vandrarhem och pensionat. Hur hittar ni hit? Brännebrona ligger intill E20 mellan Götene och Mariestad. Om ni använder GPS sök på Brännebronavägen 4. Ni ser skylt när ni närmar er fältet.

Kontaktmän: Bernt Glada tel: 0760475002 bernt.glada@gmail.com Stefan Olsson tel: 0739088051 stefan.aero@swipnet.se